2022: пулс

Е, дойде време и тази година да започне да се насочва към коридора, да сложи скъсаните си обувки и да я изпратим.

Почти като за изпроводяк, реших да въведа някои промени в сайта. Извън работа не съм технически човек, но понякога обичам да внасям малко ред в местенцето, което съхранява малкото ми останали текстове. Всъщност голямата част от текстовете не виждате, защото те не са като за класически блог. Този блог никога не е бил точно класически блог. Когато започнах да се опитвам да го възродя преди десетина година, постоянно правех някакви малки промени по организацията на крехкото съдържание, за да се заблудя, че някак ще успея да започна пак да списвам. Помните ли хубавата блогърска думичка „списвам“? Красива думичка.

Реших повече лицето ми да не е безлико. Точно обратното – да цъфне най-отпред, където преди имаше златни класове жито и текст на една детска песничка. Всъщност никога не съм бил сигурен, че е житен клас, но за текстът всички сме сигурни.

Как и да е. Проверявайки пулса на 2022 година, отново си рекох да опитам да списвам тук. Не пречи да опитам, чувства се приятно. За разлика от социалните мрежи, където бъбълът ми би ме линчувал, тук написаното четем само аз и един-два бота. Скоро ще опитам да обясня защо бъбълът ми би ме линчувал, ако разбере какво мисля. Представяте ли си? Автоцензура, за да не бъдеш линчуван от своите хора.

Чудя се дали това място може да бъде използвано и като среда за разработка на едно от хилядите неща, които ми се ще да направя – място, на което да опиша преплитането на моя път и онзи на наркотиците. Нещо като „информация от първа ръка“ относно борбата със зависимостта. Провокиран съм от това, че познавам хора, които са зависими, но някак не смеят да говорят открито за зависимостите, защото това би ги компрометирало. Вероятно най-вече пред самите тях, не толкова пред другиго.

Ще го помисля, може и да стане. Табутата трябва да бъдат разбивани.

Пак се отклоних. Тезата ми беше, че вече това място изглежда по различен начин и ще опитам да пиша списвам когато мога. А преди време колко време ми отнемаше да сложа тагове за зачертаване на думи…


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply