Относно

Здравейте.

Вие открихте тайната страница. Моля, изпратете я на добрия стар Пинк. Шегувам се. Не го правете.

В контекста на безликото ми лице, казвам се Красимир Стоев. Можете да се обръщате към мен с Краси. Препоръчително е, понеже към мен рядко се обръщат хора, които не са ми близки, а щом сте тук — значи сте близки. Своего.

Преди време тук се е криела една информация, след време – друга. В този пасаж преди казвах, че всичко, което се случва около ми – е удивително. Все още смятам така. Казвах още, че всичко, което ме е впечатлило по някакъв начин, най-често подлагам на анализ и коментар. За добро – все повече събития и случки ме впечатляват, но избягвам да ги подлагам на анализ или коментар. Това е нещо, което всеки сам ще свърши, когато изпита потребност да го направи. Тук, на СТЕНАТА ще драскам с виртуален спрей всичко, което сметна, че трябва да запомня, а Вие – да видите.

Ето малко любопитни факти, макар слабо да се интересувате от тях:

Следя изключително обемен информационен поток, от който отсявам някои масиви, а другите ги споделям с приятели. Хората около мен не приемат манията ми да следя резюмета, стенограми и протоколи от заседания на различни държавни и частни организации. Същото смятат и за това, че всяка година следя данъчните декларации на някои фирми, които не влизат в полезрението на медиите.

Религиозните ми възгледи отричат съществуването на Бог, но уклонът е към Pink Floyd.

Политическите ми възгледи са: “асоциалист” — думичка, която сътвори Сандра (позната от Израел), като самата думичка е екзотична и интересна. За крехката си възраст Вече съм гласувал веднъж много пъти и мисля, че е редно да не съжалявам.

Фразата, която ме държи стъпил на земята е: „The sun is the same in the relative way, but you’re over. Shorter of breath and one day closer to death.“, която е красив пасаж от песента Time на Pink Floyd. Смятам, че това е най-прекрасното и просто заключение, до което можем да стигнем сами, без космическа сила да направлява мисълта ни.

Музикалните ми предпочитания варират, като винаги връх взимат Pink Floyd. Нямам обяснение за това явление. Обожавам блус. Вече толкова много години, не може да мине и ден без да послушам блус.

Неведнъж приятели са ме питали дали не изпитвам финансови затруднения, защото нося четири тениски на Pink Floyd. Не, приятели, не изпитвам финансови затруднения. За дупките по “The dark side of the moon” и съмнителния ѝ цвят – попитайте пералнята, котките и отлетелите десет неизброимо много години. Тази тениска вече не съществува, всъщност.

Литературните ми предпочитания са неясни. Обичам да чета. Обичам да чета много и от всичко. Това е и причината да имам копие на chitanka.info, което да актуализирам понякога. Обичам книгите на Вонегът, обичам А. и Б. Стругацки, обичам Гогол, Толстой, Достоевски, Шекспир, Чехов, Ралин, Вапцаров, Тенеси Уилямс, Кафка, Оруел…обичам много автори и много книги, но не мога да ги степенувам по любимост.

Занимавам се с кино. Когато бях малък, много харесвах да си взимам филми от видеотеката. Обожавам филмите на Стенли Кубрик, Ингмар Бергман, Андрей Тарковски, Луис Бунюел, Андрей Слабаков, Иван Андонов, Николай Волев…и отново е некоректно да пропускам имена и произведения. Заниманията ми с кино се свеждат до няколко реализирани късометражни филма, единия с анимационен характер. Един е пътувал извън граници за масов фестивал. Нищо особено. Написал съм няколко сценария, като един от тях е за среднометражен филм, който никога няма да снема.

Не гледам телевизия. Замествам я с YouTube, където съм изградил много добра хигиена. В началната страница ми излизат доста философски канали.

Освен с кино, занимавам занимавал съм се с фотография., когато успея да намеря допълнителен източник на енергия. Имам повече аналогови камери и ръчни обективи, отколкото дигитални камери. Освен фабричните за даигиталните камери, други автофокусни обективи нямам.

Голямата ми мечта е да пътувам по ЖП линията Москва – Владивосток. Не, нямам мечти.

Тази страница е лична, но и е част от мрежата на Алабализъм – ново течение в изкуството и живота, което още не сме готови да приемем и осмислим. Стената и Алабализъм са свързани по невероятно много причини, които не трябва да се обсъждат във виртуалното пространство. Някой ден може би Алабализмът ще е популярен. Може би няма да бъде. Времето е съдник, а стрелките му често падат.

В социалната мрежа Facebook можете да ме намерите, като добавите /aldan след името facebook.com
В социалната мрежа Twitter можете да ме намерите, като добавите /krasimirstoev след името twitter.com
Електронната поща, на която отговарям почти денонощно е: alabalism_at_gmail_dot_com

Ако имате някакви въпроси — ще ми е приятно да ги изговорим на живо или да ги изпишем през електронната поща.

Благодаря за вниманието, бяхте много любезни.

Краси.


2018: Мисля, че вече балонът на “социалните” мрежи направи повечето от нас безлични. Трябва да го спукаме. Можем да опитаме да започнем по-усърдно да блогваме. Тази хубава българска дума.

2022: Реших, че няма да редактирам изцяло. Само ще задрасквам промените. Тази страница за първи път беше написана преди повече от десет години, през далечната 2008 година. Преди това е писана преди осемнадесет години. Как лети времето, а?

Comments

Leave a Reply