Коледна история, BBC 2009

Заговорих се с колеги относно коледа и забавните истории. За мен тази коледа е една идея по-различна, няма значение защо. Никога не ми се е случвало да харесвам коледа. Дори сега, когато я харесвам, имам своите резерви и особено мнение, но в случая това не е от значение.

Тези дни съм изцяло на музикална вълна, каква изненада. Докато си говорихме с колеги за колоритни коледни истории, сетих се за една не чак толкова отдавна случила се.

През 2009 година, когато бях млад мечтател, BBC бяха поканили Rage Against The Machine в Radio 5, за да ги противопоставят на някаква коледна песен, която беше станала популярна покрай някой от телевизионните формати. Не помня коя беше въпросната песен, но това не е от значение за историята.

BBC тогава бяха доста консервативни по отношение на съдържанието си. Поради тази причина бяха помолили, а според мен е имало и договор, в това изпълнение да не се използват нецензурни думи.

Разбира се, само за стръв Зак казва няколко пъти „i wont do what you tell me“, докато в един миг с фалцет започва да крещи „Fuck you i wont do what you tell me“.

Както споменах, тогава бях млад мечтател и смятах, че RATM са невероятно нужни, защото някак съвсем съзнателно избягвах мисълта за това, че Зак е от изключително богат, а това е чудесна предпоставка да изразиш на глас бунта си, независимо какъв е той.

Вече не съм толкова млад мечтател, но с усмивка си спомням как се наслаждавах на това, че можеш да препсуваш някого толкова публично.

Някой друг път ще си поговорим за това как Зак и компания пребориха капитализма и продаваха билети за няколко хиляди долара.

Rage against the machine – Killing in the name, BBC Radio 5, 2009


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply