Мустакът издава

банкери, престъпници
Джей Пи. Морган (вляво), Цветан Василев (вдясно)

Портрета вляво е на Джей Пи. Морган. Портрета вдясно е на Цветан Василев. Епохите им са различни. Ако се поинтересувате, бързо ще стигнете до интересна информация за методите, които е използвал Джей Пи. Морган, за да завзема индустрии и бизнеси. Ще намерите информация и как е един от най-крупните радетели на корупцията, рушветите и тъй нататък. Ако се поинтересувате, ще откриете интересна корелация между него и Цветан Василев. Последният, ако не сте се интересували, скоропостижно сложи в джоба си Петрол. Това е дружеството, което Атанас Буров създава. За това как създава Петрол и първата търговска банка, имаме един интересен сериен филм, сниман от БНТ, в който играе Коста Цонев.

Понеже има една хипотеза, че престъпниците си приличат, поразмишлявайте върху горните портрети. Писал съм предложения до повечето “публицистични” и “журналистически” предавания в телевизията. Предложение да се реализира аудио-визуална продукция, базирана на разследвания (BBC), факти (документи, насрещни засичания на фактури, трудови договори на една широка гама управители на фирми(НОИ), публични данни от ТР). Очевидно темата не е интересна.

Понеже имам едни определени усещания и чувства за Петрол, следя темата горе-долу откакто настанаха разногласията между Ершов и Събев. Внимателно следих какво се случва с джиросаните-неджиросани акции. Всичко със следенето на темата приключи, когато ефективно КТБ получи на тепсия Петрол. Не съм националист, но това е една от няколкото фирми, които са оцелели над 80 години. На фона на някои бирарии, които имат над 500 години история, Петрол заслужава внимание.

Ето и нещо интересно. От служител или служителка в КТБ, на която или когото мога да вярвам, в Банката се работи спокойно. Не е ежедневие да дойде клиент. Клиентите, които отиват в КТБ са спокойни, оставят или взимат едни куфарчета с легални пари.

Вече не съм сигурен в коя от епохите бих искал да живея.


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Мустакът издава”

  1. Не е ежедневие да дойде клиент.

    Аз като ходя почти винаги има опашка. Не е имало случай да няма клиенти вътре.

    Ако се объркаш да влезеш в ден когато се получават пенсии – тогава опашката е особено сериозна.

    1. Корпоративна банка не работи с частни клиенти, т.е. обикновени пенсионерите нямат работа там. Виж, “корпоративни пенсионери” звучи любопитно, дори генералски някак.

Leave a Reply