Повинност

Николай Бареков е кариерист (в класическия смисъл на думата), който е готов да направи всичко възможно, за да постигне елементарните битийни цели – по-висока заплата, защита и власт. В този смисъл, точно Николай Бареков се превърна в онова ковано желязо, от което имаше нужда мафията, за да могат мафиотите да разчупят обвивката си и да полетят като олигарси. Поне в тази посока можем да изведем рационални доказателства.

Доколкото съм следил въпросния човек през времето, крайно не съм съгласен, че владее сложни думички. Всъщност, причината да пиша това е тази:

из глупостите на Николай Бареков, 06.11.2013
из глупостите на Николай Бареков, 06.11.2013

С други думи, трябва да похвалим целия екип, който се грижи за митологизирането на Николай Бареков. Той е млад, успял, умен, красив, здрав, спортист, патриот, политик, журналист, християнин, водещ, мениджър, знаещ, творец, смирен, висок, модерен, можещ, пример, смел, мъж, храбър, от народа. Разбира се, това са само една малка част от качествата на Николай Бареков. Той няма недостатъци. Не може да има недостатъци у човек, който е организирал студентските протести през 1989, 1997 и е свалил сам цели три правителства и поне един пагубен режим и най-малко двама диктатори.

Моето градивно предложение е простичко – мафията около Н. Бареков да привлече под шапката си и православната телевизия. Веднага да се въведат простички корекции – вместо името…да слагат Николай Бареков. Ето как би изглеждала една от най-популярните молитви:

Николай Бареков наш, Който си на небесата!
Да се свети Барековото име,
да дойде Барековото Царство,
да бъде Пеевската и Барековата воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб Барекова дай днес,
и прости там дълговете му,
както и ние прощаваме неговите и на неговата мафия,
и не го въвеждай Него в покушение,
но избави го от Борисовия;
защото Бареково е царството,
и силата, и славата вовеки.
Амин.

Хубаво е да обръщаме глава назад и да си припомняме забравените думички. Да вярвате ли на Николай Бареков?

NFW

#ОСТАВКА

Comments

Leave a Reply