Tag Archives: оставка

Мустакът издава

банкери, престъпници

Джей Пи. Морган (вляво), Цветан Василев (вдясно)

Портрета вляво е на Джей Пи. Морган. Портрета вдясно е на Цветан Василев. Епохите им са различни. Ако се поинтересувате, бързо ще стигнете до интересна информация за методите, които е използвал Джей Пи. Морган, за да завзема индустрии и бизнеси. Ще намерите информация и как е един от най-крупните радетели на корупцията, рушветите и тъй нататък. Ако се поинтересувате, ще откриете интересна корелация между него и Цветан Василев. Последният, ако не сте се интересували, скоропостижно сложи в джоба си Петрол. Това е дружеството, което Атанас Буров създава. За това как създава Петрол и първата търговска банка, имаме един интересен сериен филм, сниман от БНТ, в който играе Коста Цонев.

Понеже има една хипотеза, че престъпниците си приличат, поразмишлявайте върху горните портрети. Писал съм предложения до повечето “публицистични” и “журналистически” предавания в телевизията. Предложение да се реализира аудио-визуална продукция, базирана на разследвания (BBC), факти (документи, насрещни засичания на фактури, трудови договори на една широка гама управители на фирми(НОИ), публични данни от ТР). Очевидно темата не е интересна.

Понеже имам едни определени усещания и чувства за Петрол, следя темата горе-долу откакто настанаха разногласията между Ершов и Събев. Внимателно следих какво се случва с джиросаните-неджиросани акции. Всичко със следенето на темата приключи, когато ефективно КТБ получи на тепсия Петрол. Не съм националист, но това е една от няколкото фирми, които са оцелели над 80 години. На фона на някои бирарии, които имат над 500 години история, Петрол заслужава внимание.

Ето и нещо интересно. От служител или служителка в КТБ, на която или когото мога да вярвам, в Банката се работи спокойно. Не е ежедневие да дойде клиент. Клиентите, които отиват в КТБ са спокойни, оставят или взимат едни куфарчета с легални пари.

Вече не съм сигурен в коя от епохите бих искал да живея.

Повинност

Николай Бареков е кариерист (в класическия смисъл на думата), който е готов да направи всичко възможно, за да постигне елементарните битийни цели – по-висока заплата, защита и власт. В този смисъл, точно Николай Бареков се превърна в онова ковано желязо, от което имаше нужда мафията, за да могат мафиотите да разчупят обвивката си и да полетят като олигарси. Поне в тази посока можем да изведем рационални доказателства.

Доколкото съм следил въпросния човек през времето, крайно не съм съгласен, че владее сложни думички. Всъщност, причината да пиша това е тази:

из глупостите на Николай Бареков, 06.11.2013

из глупостите на Николай Бареков, 06.11.2013

С други думи, трябва да похвалим целия екип, който се грижи за митологизирането на Николай Бареков. Той е млад, успял, умен, красив, здрав, спортист, патриот, политик, журналист, християнин, водещ, мениджър, знаещ, творец, смирен, висок, модерен, можещ, пример, смел, мъж, храбър, от народа. Разбира се, това са само една малка част от качествата на Николай Бареков. Той няма недостатъци. Не може да има недостатъци у човек, който е организирал студентските протести през 1989, 1997 и е свалил сам цели три правителства и поне един пагубен режим и най-малко двама диктатори.

Моето градивно предложение е простичко – мафията около Н. Бареков да привлече под шапката си и православната телевизия. Веднага да се въведат простички корекции – вместо името…да слагат Николай Бареков. Ето как би изглеждала една от най-популярните молитви:

Николай Бареков наш, Който си на небесата!
Да се свети Барековото име,
да дойде Барековото Царство,
да бъде Пеевската и Барековата воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб Барекова дай днес,
и прости там дълговете му,
както и ние прощаваме неговите и на неговата мафия,
и не го въвеждай Него в покушение,
но избави го от Борисовия;
защото Бареково е царството,
и силата, и славата вовеки.
Амин.

Хубаво е да обръщаме глава назад и да си припомняме забравените думички. Да вярвате ли на Николай Бареков?

NFW

#ОСТАВКА