Tag Archives: Pink Floyd

Тъмен сарказъм

ТРИДЕСЕТ И ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ София, сряда, 4 септември 2013 г. Открито в 9,02 ч.

ТРИДЕСЕТ И ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ
София, сряда, 4 септември 2013 г.
Открито в 9,02 ч.

Това е извадка от стенограмата на пленарно заседание, което се проведе на 04.09.2013, за което беше организирано голямото посрещане. Заседанието се провежда пет дни след неповторимото събитие Roger Waters The Wall Live, за което все още отлагам написането на текст.

Думите “тъмен сарказъм” са невероятна и неделима част от легендарната (и най-популярна за Pink Floyd) песен Another brick in the wall (part 2). Изразът “тъмен сарказъм” излиза от устата на Волен Сидеров, за когото трябва да се знае, че е опасен. Освен опасен, разбрахме, че Волен Сидеров е опортюнист, който е готов да направи огромни компромиси с идеологията, която прокламира, стига това да му помогне да остане част от защитените с имунитет парламентаристи.

Слагам този пасаж от стенограмата (разбира се, можете да я намерите в оригинал тук), защото Волен Сидеров доказва ежедневно, че е просто още една тухла от стената, която ще се сгромоляса. Мощно.

Оставка!

Спомен

Не съм от хората, които бурно се възмущават на “комунизма”. Няма как да съм такъв, не съм бил роден тогава. Но е важно умението да си създаваш мнение по определен въпрос въз основа на исторически документи. Ето един интересен документ:

3ae29d81bf0b9c53

Хиляди благодарности на Светла Енчева, която добави: “Списъкът всъщност е руски и първоначално се отнася за руските дискотеки.”. Бог да Ви поживи, мисис Енчева!

А този документ закачам тук, защото през годините на няколко пъти го изгубих.

Моето изживяване на 30.08.2013, ще споделя по-нататък, когато успея да се отърся от емоцията, която вече почти седмица кара всичките ми косъмчета да се изправят.

мишо шамара срещу Pink Floyd

из фейсбук страницата на Big Sha, който преди беше просто Мишо Шамара.

из фейсбук страницата на Big Sha, който преди беше просто Мишо Шамара.

Силата на словото е невероятна. Силата на фейсбук – още по-невероятна. Уви, когато хора с беден речник и кратка мисъл докопат трибуната на фейсбук, става страшно. Ако не беше жалко, щеше да е ирония.