Тъмен сарказъм

ТРИДЕСЕТ И ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ София, сряда, 4 септември 2013 г. Открито в 9,02 ч.
ТРИДЕСЕТ И ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ
София, сряда, 4 септември 2013 г.
Открито в 9,02 ч.

Това е извадка от стенограмата на пленарно заседание, което се проведе на 04.09.2013, за което беше организирано голямото посрещане. Заседанието се провежда пет дни след неповторимото събитие Roger Waters The Wall Live, за което все още отлагам написането на текст.

Думите “тъмен сарказъм” са невероятна и неделима част от легендарната (и най-популярна за Pink Floyd) песен Another brick in the wall (part 2). Изразът “тъмен сарказъм” излиза от устата на Волен Сидеров, за когото трябва да се знае, че е опасен. Освен опасен, разбрахме, че Волен Сидеров е опортюнист, който е готов да направи огромни компромиси с идеологията, която прокламира, стига това да му помогне да остане част от защитените с имунитет парламентаристи.

Слагам този пасаж от стенограмата (разбира се, можете да я намерите в оригинал тук), защото Волен Сидеров доказва ежедневно, че е просто още една тухла от стената, която ще се сгромоляса. Мощно.

Оставка!


Posted

in

by

Comments

2 responses to “Тъмен сарказъм”

  1. zelenkroki

    Признавам си, много ми се искаше да има за кого да гласувам на последните избори. Така, че гласът ми да не отиде в кошчето. При ясната невъзможност да харесам и трите фракции — омаскарени „победители“, за малко да не си кажа, че този е по-малкото зло.
    Не гласувах за него. Сега щеше да ме е срам още повече, ако бях пренебрегнала липсата на логика в избор на „по-малкото зло“. Опасен, но и жалък. Провален.
    За мене ще бъде повече от сигурен маниак всеки, който пусне гласа си за него на следващия кастинг. Или е част от платените гласоподаватели. Играта позволява и това.

    1. Може да не харесвам Волен Сидеров, но и аз бих бил опортюнист и бих загърбил всякаква идеология, ако тя вреди на обществото и не обслужва народа ни. Тухлата е все пак градивен елемент, а повечето ни управници се измъкват като сух пясък и събарят домът български. Може с много неща от личността му да не съм съгласен, но той е най близо до въпросите, които би задал в парламента българският гражданин. Управляват ни престъпници и мутри, в сравнение с които Волен е слаба ракия и когато изтрезнеете помислете за кого сте гласували! Не Волен раздаде държавата, а това че не го харесвам е персонално отношение, което не ми пречи да призная, че за много неща е прав.

Leave a Reply